هاپلوگروپ جزو مباحث تبارشناسی و ژنتیک است که به اقوام و دودمان قدیمی و بزرگ اشاره دارد. هاپلوگروپ یا هاپلوگروه، به بررسی اجداد مشترک قومیتها میپردازد. در ادامه این مقاله به معرفی انواع و پراکندگی هاپلوگروه ها میپردازیم.
هاپلوگروپ ها چه هستند؟
مطابق تعریف انجمن بینالمللی تبارشناسی ژنتیک، هاپلوگروپ (Haplogroup) یا هاپلوگروه به یک گروه جمعیتی از مردم گفته میشود که از طرف پدری، مادری یا هر دو، دارای یک جد مشترک باشند. یکی از راه های شناخت و کسب اطلاعات درباره اجداد پدری و مادری، تست نژاد است.
بعضی هاپلوگروهها با نژادهای مشهوری مانند وایکینگها یا بومیان استرالیا مرتبط هستند. در برخی منابع، از عبارت دودمان برای اشاره به هاپلوگروه استفاده میشود.
با توجه به اینکه Y-DNA از پدر به پسر و mtDNA از مادر به دختر و پسر منتقل میشود، هر دو خط وراثت مرد و زن در تعیین هاپلوگروه نقش دارند.
هاپلوگروه ها در امتداد یک دیگر و از هم ایجاد شده اند که مبدا آن هاپلوگروهی است در آفریقا. و در طول چندین هزاره، تعداد آنها افزایش یافته است. با هر بار جهش DNA، گروهی از این مجموعه جدا شده و هاپلوگروپ خود را تشکیل داده است.

رایجترین هاپلوگروپ چیست؟
هر هاپلوگروپ ژنتیکی معمولاً با یک حرف بزرگ انگلیسی نامگذاری میشود. ممکن است در ادامه، اعداد و حروف کوچکی هم به دنبال این حرف بیاید که نشاندهنده زیرشاخه و… است؛ مانند: A → A1 → A1a. در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.
هاپلوگروه H که از نوع mtDNA یا مادری است، در میان حدود ۴۰ درصد از مردم اروپا یافت میشود. همین مسئله، آن را به رایجترین هاپلوگروپ مادری در غرب بدل میسازد. البته این هاپلوگروپ در شمال آفریقا، خاورمیانه، آسیای مرکزی و شمال آسیا هم فراوانی قابلتوجهی دارد.
در آفریقا، هاپلوگروههای L1، L2 و L3 رایجترین هاپلوگروههای mtDNA هستند؛ در حالی که در بیشتر کشورهای جنوبی و شرقی آسیا، انواع B، C، D، M و Y فراوانترینها محسوب میشوند. برای اقیانوسیه، رایجترین هاپلوگروپها انواع N و P و در آمریکا نیز A، B، C و D هستند.
میان هاپلوگروههای Y-DNA یا پدری، در اروپا نوع R1 بیشترین سهم را دارد، در خاورمیانه نوع J معمولترین است و در آفریقا نیز E و A رایجترینها به شمار میروند. انواع C، O و L در آسیا و اقیانوسیه و نوع Q هم در آمریکا بیشترین رواج را دارند.
مطلب پیشنهادی: درباره جد و آباد!
انسان نئاندرتال یکی از نژادهای باستانی و نخستین است حدود ۴۰ هزارسال قبل منقرض شدهاند اما شباهت ژنی و ظاهری که با انسانهای امروزی داشتند، توجه خیلیها را جلب کرده است. برای آشنایی با نئاندرتالها کلیک کنید.

تفاوت بین هاپلوگروپ های مادری و هاپلوگروپ های پدری چیست؟
بعضی از موارد تفاوت هاپلوگروه مادری و پدری عبارتند از:
بیشتر بخوانید: اقوام ایرانی شامل کدام قومیت ها می شوند؟
هاپلوگروپ مادری
هاپلوگروپهای مادری (Maternal haplogroups) توسط دیانایِ میتوکندری (دیانای میتوکندریایی)، یعنی mtDNA، تعیین میشوند. برخلاف انواع دیگر دیانای، mtDNA در خارج از هسته سلول قرار دارد و از همین رو با دیانایهای دیگر ترکیب نمیشود.
این مسئله باعث میشود که فرد با افراد دیگری که به خط تباری مستقیم مادری او تعلق دارند، هاپلوگروه مادری یکسانی داشته باشد؛ یعنی با مادر، برادر، خواهر، خاله و مادربزرگ مادری خود هاپلوگروه مادری یکسان دارند. چنانچه منشاء این هاپلوگروه را دنبال کنیم، به یک جهش ژنتیکی مشترک در مقطعی از تاریخ خواهیم رسید.
هاپلوگروپ پدری
وضعیت هاپلوگروه های پدری کمی پیچیدهتر است. هاپلوگروه پدری به کروموزوم Y فرد مربوط میشود و به خاطر آنکه این همان کروموزوم جنسی مردان است، از پدر به پسر به ارث میرسد. از آنجا که زنان کروموزوم Y ندارند، بهطور پیشفرض هاپلوگروپ پدری نخواهند داشت.
با این حال این امکان برای آنها وجود دارد که با انجام آزمایش ژنتیک برای یکی از اقوام مذکر از طرف پدر، هاپلوگروپ پدری خود را پیدا کنند. در حالت ایدهآل، این فرد باید پدر، برادر، عمو یا پدربزرگ فرد باشد.
انواع هاپلوگروپ ها
هاپلوگروپها را براساس دو دسته پدری (Y) و مادری (mtDNA) تقسیمبندی میکنیم:
هاپلوگروپهای پدری (Y)
هاپلوگروه های بدون جهش M168
- هاپلوگروپ A: رایج در آفریقا
- هاپلوگروپ B: آفریقا

هاپلوگروپهای با جهش M168
- C: اقیانوسیه، آسیا، آمریکای شمالی و با فراوانی کمتر در آمریکای جنوبی، جنوب شرق آسیا، جنوب آسیا، غرب آسیا و اروپا
- YAP+:
- DE
- D: تبت، نپال، ژاپن و آسیای میانه. بهطور پراکنده در نیجریه، سویه و عربستان سعودی
- E: اروپا، خاورمیانه، شمال و شرق آفریقا. در ایران از ۱۰ درصد فراتر نمیرود.
- E1b1a
- E1b1b
- DE
هاپلوگروه های با جهش M89
- F: اقیانوسیه، اروپا، آسیا و قاره آمریکا
- FT: چین، ویتنام و سنگاپور
- G: بیشتر در قفقاز و در ایران تنها ۱۰ درصد فراوانی دارد.
- H
- H1’3
- H1
- H1a: هند، سریلانکا، نپال، پاکستان، ایران و آسیای میانه
- H1b
- H3: هند، سریلانکا، پاکستان، بحرین و قطر
- H1
- H2
- H1’3
- IJK
با جهشهای L15 و L16
- IJK
- IJ
- I: رایج در اروپا، با فراوانی کمتر در خاورمیانه
- I1
- I2
- J: خاورمیانه، ترکیه، منطقه بالکان و شمال آفریقا
- J*عمدتاً در سقطرا (جزیرهای در یمن)،عمان، یونان، جمهوری چک و در میان مردمان ترک یافت میشود. مشاهداتی هم در پاکستان شده است.
- J1: رایج در سامیها. در ایرانیها بهندرت بالای ۱۰ درصد است.
- J2: رایج در بالکان، ساحل اروپایی مدیترانه و منطقه قفقاز. در ایرانیها بالای ۲۳ درصد. در بین کردها فراوانی بالایی دارد. برای معرفی کامل هاپلوگروپ j2 کلیک کنید.
- I: رایج در اروپا، با فراوانی کمتر در خاورمیانه
- K
- IJ
شما هم می توانید با آزمایش ژنتیک نیاکان، هاپلوگروه مادری و پدری خود را بشناسید؛ برای انجام آزمایش کلیک کنید.
همراه با جهش M9
- K
- LT
- L: جنوب آسیا، آسیای میانه، جنوب غرب آسیا، مدیترانه و فراوانی در بین بلوچها
- T: شما آفریقا، شاخ آفریقا، جنوب غرب آسیا، جنوب آسیا و مدیترانه
- K(xLT)
- LT
جهش M526
- M: گینه نو، شرق اندونزی
- NO
- N: شمال اوراسیا
- O: شرق، جنوب شرقی و جنوب آسیا، آسیای میانه
- O1
- O1a
- O1b
- O2
- O1
- P-M45
- Q-M242
- Q-M3
- R
- R1
- R1a: رایج در اوراسیا. فراوان در اقوام پشتون و بلوچ
- R1b: از ایرلند تا ایران گسترده و در نواحی کوهستانی ایران و ارمنستان نسبتاً رایج است؛ بهویژه اقوام یغنابی و کردها
- R2: جنوب آسیا و آسیای میانه
- R1
- S: گینه نو و شرق اندونزی
- Q-M242
هاپلوگروپهای R1a و R1b
هر دو هاپلوگروپ منشأ مشترکی در هاپلوگروپ R دارند، اما مسیرهای گسترش آنها متفاوت بوده است. جالب است بدانید هر دو هاپلوگروپ با گسترش زبانهای هندواروپایی مرتبط هستند و نقش مهمی در شکلگیری ساختار ژنتیکی اروپا و بخشهایی از آسیا داشتهاند.
همانطور که بالاتر ذکر شد، R1a یکی از هاپلوگروپهای برجسته در آسیای میانه، جنوب آسیا، شرق اروپا و کشورهای حوزه بالتیک است. دانشمندان معتقدند که هاپلوگروپ R1a در حدود ۱۵۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ سال پیش در اوراسیا پدید آمده باشد و با حرکتهای مهاجرتی گروههای هندواروپایی از استپهای اوراسیا به سمت اروپا، آسیای میانه و جنوب آسیا گسترش یافته است.
هاپلوگروپ R1b بیشتر در غرب اروپا شایع است، اما در برخی از جمعیتهای آسیای مرکزی و جنوب غربی آسیا نیز یافت میشود. هاپلوگروپ R1b در حدود ۱۸۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ سال پیش به وجود آمده و در دوران نوسنگی با مهاجرت کشاورزان اولیه از شرق به اروپا گسترش یافته است.

هاپلوگروپهای مادری (mtDNA)
هاپلوگروپ های میتوکندری یا mtDNA به سه دسته اصلی L، M و N تقسیم میشوند. دسته L تقریباً تمام آفریقاییتبارها را شامل میشود.
گروه M که در پی اولین موج مهاجرت انسانها به وجود آمده،شامل:
- M1: اقوام اتیوپی، سومالی و هند
- CZ: بسیاری از مردم سیبری
- زیرشاخه C: بعضی از سرخپوستان آمریکا
- زیرشاخه Z: بسیاری از سامیها، بعضی از کرهایها، برخی از مردم شمال چین و بعضی از اقوام آسیای مرکزی
- D: بعضی از سرخپوستان آمریکا، بسیاری از سیبریاییها و اقوام شمال آسیای شرقی
- E: اقوام مالایی، بورنئو، فیلیپینی، بومیان تایوان و پاپوآ گینه نو
- G: بسیاری از اقوام شمال شرق سیبری، شمال آسیای شرقی و آسیای مرکزی
- Q: اقوام ساکن ملانزی، پلینزی و گینه نو
دسته N نیز به دودمانی که در خارج از آفریقا تکامل یافته، اشاره می کند. اعضای این دسته عبارتند از:
- A: بسیاری از سرخپوستان آمریکا و بعضی از اقوام آسیای شرقی و سیبریاییها
- I: فراوانی ۱۰ درصدی در شمال و شرق اروپا
- S: بخشی از بومیان استرالیا
- W: بعضی از اقوام اروپای شرقی، جنوب آسیا و جنوب شرق آسیا
- X: شماری از سرخپوستان آمریکا، سیبریاییهای جنوب، آسیاییهای جنوب غربی و اروپاییهای جنوب
- Y: بیشتر نیوخها و نیاسیها؛ بسیاری از آینوها، تونگوسیها و آسترونزیاییها. با فراوانی کم، در بعضی نقاط دیگر سیبری، شرق آسیا و آسیای مرکزی
- R: زیر شاخه بزرگی از نوع N که عملا به دو بخش اوراسیای غربی و اوراسیای شرقی تقسیم میشود. تقریبا تمام جوامع اروپا و بخش عمدهای از خاورمیانه امروزی در این زیرشاخه جای میگیرند. درصد کمی هم در سایر گروههای N قرار میگیرند. اعضای زیرشاخه R عبارتند از:
- B: برخی از چینیها، تبتیها، مغولیها، اقوام آسیای مرکزی، کرهایها، سرخپوستان آمریکا، سیبریاییهای جنوب، ژاپنیها و استرالیاییها
- F: بهطور عمده در جنوب شرق آسیا، بهویژه ویتنام و جزیره Hvar کرواسی
- R0: در عربستان، اتیوپی و سومالی؛ همچنین اروپا، غرب آسیا و شمال آفریقا
- Pre-JT: شام (ناحیه لبنان امروزی)، با فراوانی ۲۵ درصدی در اقوام بادیهنشین، دیده میشود؛ همچنین در شمال و شرق اروپا، رود سِند و مدیترانه
- U: فراوانی زیاد در اوراسیای غربی، شبهقاره هند و الجزایر. زیرشاخه U5 آن در کشورهای اسکاندیناوی و بالتیک، بهویژه سامیها، فراوانی بالایی دارد.

هر فرد چند هاپلوگروپ میتواند داشته باشد؟
هر فرد دو هاپلوگروپ از سمت مادر و پدر دارد. برای زنان نمیتوان با یک آزمایش، مستقیماً هاپلوگروه پدری را تعیین کرد؛ چرا که آنها کروموزوم Y ندارند.
جمعبندی
هاپلوگروپ یا هاپلوگروه شامل جمعیتی از انسانها است که از سمت پدری یا مادری، جد مشترکی دارند. بهعبارتی بررسی هاپلوگروپها راهی برای آگاهی از واقعیت تعلق فرد به یک قوم و همینطور زمان و مکان زندگی اجداد او محسوب میشود.
تعلق فرد به یک هاپلوگروپ بستگی به تعداد SNPهایی(چندریختی تک-نوکلئوتید-single-nucleotide polymorphism،) دارد که او وارث آنها است؛ یعنی اساساً همان تعداد جهشهای ژنتیکی. با انجام آزمایش ژنتیک تبارشناسی، SNPهای فرد بررسی و هاپلوگروههای وی مشخص میشوند.
J2 در ایران که میگن غالبه چطور فقط بیست درصد؟
یک سوال آیا در تست تبارشناسی آیا تبار پدربزرگم طرف مادری میشه فهمید یا خیر بجز هاپلوگروه فقط از طریق اتوزومال
سلام یک سوال در بیشتر سایت تحقیق کردم که هاپلوگروه ترک های اولیه به هاپلوگروهQ-L53 تعلق دارد که بیشتر قبیله ترک مانند ترکمن ها 45درصد به هاپلوگروپQ-M242
۲۰ درصدR1a و ما بقیه ولی اکثر ترک ها به هاپلوگروپR1a وJ2 دارد پس از کجا بفهمیم ترک های اولیه به چه هاپلوگروه تعلق دارد
این هاپلوگروپ نشان دادن خط پدری میتونه نژاد نشون بده
درکل این هاپلوگروه خیلی پیچیده است مثلاً یک شخص ظاهر
اروپایی ممکن هاپلوگروه این شخص O2a باشد که بشتر این افراد زرد پوست قالب است مثل هاپلوگروه نادرشاه افشار O1-m268 .مثل خاندان قاجار J1 از خاندان ترک یا مثله خاندان
عثمانی که بطور کامل دقیق نیست ولی نوادگان این خاندان که تست دادن به هاپلوگروپR1a-z93 بجز شاهزاده یوسف آفندی عثمان اوغلو از فرزندان آخرین سلاطین عثمانی
J2-M67 تعلق دارد درحالی از یک خاندان هستند
اقوام سیبریایی بیشتر مارکر R1a و N دارند.
اویغور های چین بیشترین مارکرشان J2 می باشد. حدود ۴۰ درصد.
بیشترین مقدارR1b- L23 در جهان متعلق به ترکان باشقیر است. نزدیک به ۹۰ درصد. دومین قوم ترکمن ها هستند حدود ۳۵درصد و سومین قوم اویغورهای ارومچی.
مارکر Q فقط به مقدار زیاد در ترکمنهای ترکمنستان و ترکمن های ایران دیده میشود، سایر اقوام ترک در آسیا و اروپا و خاورمیانه تقریبا چنین مارکری ندارند. بیشترین مقدار مارکر Q در اقوام غیر ترک شرق سیبری دارند که زبان تونگوزی دارند و ترکزبان نمی باشند.
بیشترین درصد مارکر R1a-Z93,94 ، که آنرا به اشتباه آریایی می نامند متعلق به ترکان آلتای (سو)، قرقیزها و تاتارهای لیتوانی و تاتارهای چین (همگی حوالی ۷۰ درصد) می باشد که هیچ کدام آریایی نیستند و برخلاف تصور ترکزبان هستند.
علم ژنوم برای شناخت تباره و بس!
هیچ کس بر کسی دیگر از هر نژادی برتری نداره! بفهم!
در مورد قوم لر
اولا که قوم لر ریشش سکایی
دوما سکایی ها از سمت پدری هاپلوگروپ R1a هستند
که فراوانیش بیشتر در قفقاز و روسیه، اوکراین و لهستان و سیستان و مردم کرد سقز و شهر های اطرافش که همه ریشه مردم سکایی بودند، هستش.
نگو هی اروپایی!
سکاها هم مردمانی نژادن سفید چهره و چشمانی کمی کشیده و بزرگ جمجمه بزرگ و بزرگ جثه با توجه به اسکلت های یافت شده در روسیه هستند و روس ها و اروپای شرقی میگن اریایی روس تبار و ایرانی ها به علت فراوانی ان در سیستان امروزی و لرستان و کردستان و سنگ سر سمنان و شهرهای اطراف میگن اریایی ایرانی تبار
دقیقش اینه.
مخلص همه هستم.
سلام وقت بخیر. تست نیاکان با بزاق چه مقدار ضریب خطا دارد ؟ تا چه حدی قابل اطمینان است ؟
پان ایرانیستها از حالا دارند زور می زنند که علوم ژنتیک را هم به نفع خود جعل کنند … مثلا دوست دارند هاپلوگروپ r را آریایی بنامند … در حالیکه قرقیزها که چشم بادامی و قیافه مغولی دارند تا نود درصد r هستند … یا باوجودیکه اکثریت ایرانی ها j1 و عرب هستند این واقعیتها را دوست ندارند … مشکل شما ژنتیک یا زبان نیست … شما مشکل روانی و عقده دارید .. ملت کوچک یهودساخته مثل اوکراین و رومانی و لبنان هستید که می خواهید جا پای ملتهای تاریخساز و بزرگ ترک و چین و روم و عرب بگذارید
درود بر شما رضای عزیز
علوم ژنتیک و تاریخ بر اساس دادهها و پژوهشهای علمی پیش میروند و نیازمند بررسی بیطرفانه هستند، نه برتریجویی قومی یا شخصی. هاپلوگروپها بیانگر مسیرهای ژنتیکی و مهاجرتی انسانها هستند، نه معیار برتری یا نقص. بهتر است به جای قضاوتهای احساسی، با احترام و استناد به تحقیقات معتبر گفتوگو کنیم.
ترک های بزرگ!!!به همین دلیل عثمانی ها ترکان رو — خطاب میکردند؟نامه سلطان سلیم،من سلطان سلیم پسر سلطان بایزیدم و تو کیستی ای ترک —.یا سلطان سلیمان که شعری به نام اتراک بی ادراک سروده؟
ابن سینا در کتاب شفا صفحه ۴۸۵ ترک هارو قومی بدوی و نامتمدن خطاب کرده و اونهارو با زنگی ها(افریقایی های سیاه)مقایسه کرده
حافظ(ترکان و خوان یغما) خیام(رباعیات) خاقانی(خون خوری ترکانه)در اشعارشون از واژه ترک برای اشاره به یغماگری استفاده کردند.
البته که میدونم ادمین پانتورک این سایت نظر من پخش نمیکنه تا واقعیات وجودی شما تورک ها برملا نشه
ببخشید یکی سوالی داشتم چگونه دانشمندان ژنتیک توانستند شجره هاپلوگروه پیدا کند طبقه بندی کند مثلاً J2a-M140 ماله 24000سال پیشه ولی چگونه توانسته اند این هاپلوگروه پیدا کند و این فردی کی بود و چگونه تکامل یافته
درود امیر عزیز؛ سپاس از سؤال خوب شما،
دانشمندان ژنتیک با استفاده از بررسی DNA میتوکندریایی (mtDNA) و DNA کروموزوم Y، که از نسل به نسل تقریباً بدون تغییر منتقل میشوند، توانستهاند شجرههاپلوگروپها را شناسایی و طبقهبندی کنند. هر تغییر کوچک (جهش ژنتیکی) در این بخشها، بهعنوان یک “مارکر” ژنتیکی شناخته میشود که میتواند زمان وقوع آن را تخمین بزند.
برای مثال، هاپلوگروپ J2a-M140 به دلیل وجود مارکر خاصی به این نام شناخته میشود. دانشمندان با استفاده از تکنیکهایی مانند تاریخگذاری جهشها (Mutation Dating) و مقایسه نمونههای باستانی با DNA افراد امروزی، توانستهاند تخمین بزنند که این هاپلوگروپ حدود 24,000 سال پیش به وجود آمده است.
اما اینکه “فرد” مربوط به این هاپلوگروپ کیست، باید بگوییم که این فرد خاص نبوده، بلکه یکی از نیاکان انسانهای امروزی است. از آنجا که ژنتیک در جمعیتهای بزرگ به مرور زمان تکامل یافته، این فرد بخشی از گروههای انسانی آن زمان بوده که جهش ژنتیکی خاصی در او یا فرزندانش رخ داده و در نسلهای بعدی گسترش یافته است.
سلام ببخشید قرار بد اطلاعات زیادی از هاپلوگروه بدین چون اطلاعات کمی از هاپلوگروه دارم
در حال حاضر به غیر از این محتوا، مقاله اختصاصی در خصوص بررسی هاپلوگروپ j2 منتشر شده؛ به زودی مقالات جدیدی اضافه خواهند شد. سپاس از همراهی شما
نه نه اشتباه نکنید! هاپلوگروپ ارتباطی به نژاد ندارد!
آریاییها خودشون از سه هاپلوگروپ R1a و J2 و G2 تشکیل شده بودند.
هاپلوگروپ J2 به تمدن های بزرگ ایران و بینالنهرین و یونان و ایتالیا و عیلام و جیرفت و هخامنشیان و ساسانیان منسوب است.
هاپلوگروپ ها بخش کوچکی از درختچه وسیع ژنوم انسان است.
ضمناً هاپلوگروپ J2 در میان عربها زیاد شایع نیست و حدود ۱۵۰۰۰ تا ۲۵,۰۰۰ هزار سال با هاپلوگروپ J1 فاصله ژنومی دارد.
عربها به زبان عربی صحبت میکنند و فرهنگ و پیشینه تاریخی مستقلی از ایرانیان دارند.
این سوال را به فارسی تو گوگل سرچ کنید: آیا هاپلوگروپ میتواند نژاد انسان را تعیین کند
سپس سایت «آذر آگاهی» پاسختان را میدهد
ببخشید درباره هاپلوگروپ R1a وR1b در مقاله توضیح می دهید
درود بر شما مصطفی عزیز
حتما توضیحات بیشتری در این مورد به مقاله اضافه میکنیم
درود مجدد مصطفی عزیز
مقاله هاپلوگروپ R1a منتشر شده میتونید مطالعه کنید.
ببخشید میخواهم بیشتر درباره هاپلوگروپ بدونم و همینطور اگر میشه بی زحمت در مورد ژنتیک سید بدانم بیشتر رایج هاپلوگروپ بین سیدها
درود مجدد امیرحسین عزیز؛ مقاله اثبات سیادت منتشر شده و میتونید از طریق لینک مطالعه کنید.
ازنظر من به طبق کتاب مقدسات حضرت نوح (ع) سه فرزند داشت که امروز جد تمام جمعیت کره زمین میباشد هاپلوگروپ A تا Gاز نوادگان حام از I1.I2. وJ2 وJ1 از اولاد سام نبی اند و هاپلوگروپK بعد یعنیR1a_R1b_Q N1_O1a از فرزندان یافث اند
ترک ها از چه هاپلوگروپ اند؟
درود بر شما امیرحسین عزیز؛
اقوام ایرانی به هیچ وجه هاولوگروههای اختصاصی ندارند.
تا کنون رابطه معناداری بین یک هاپلوگروه خاص و یک قوم خاص مثل ترک ها دیده نشده. قوم به گروهی نسبت داده میشه که هم زبان و هم فرهنگ هستند. اما این بدین معنا نیست که افراد یک قوم، یک جد داشته باشن و خالص از یک نسل بوده باشند؛ بلکه اختلاط جمعیتی و ژنتیکی در اقوام بالاست. تحقیقات نشان داده در اقوام، افرادی با ژنتیک و نسل های متفاوت وجود دارند که علت این تفاوت و ناخالصی ها مهاجرت و یا ازدواج های بین قوم هاست. برای هاپلوگروه ها، از جمعیت ها و کشورها صحبت میشه نه اقوام؛ مثلا در کشور ایران فراوانی هاپلوگروه J2 زیاد است.
راستی ترک ها از چه هاپلوگروپ اند ؟
واقعا هاپلوگروپ سیدهاJ1-P58 است پس چرا بعضی سیدها فاقد این هاپلوگروپ اند مگر هاپلوگروپ J1-P58 مال عرب نیست پس چرا در سیدها هند انواع هاپلوگروپ R1a وJ2وJ1 هستش؟
درود بر شما امیرحسین عزیز
کسی که ادعا میکنه سید هست باید حتما کروموزوم Y از جنس J1-L859 باشه! هاپلوگروهی که برای خاندان بنیهاشم مشخص شده! این هاپلوگروه از زیرخانواده J1-58 هست که در اعراب شایعه. به جز J1 بقیه دیگه از نظر پدری در ادامه تبار بنیهاشم نیستند و با این اوصاف سید محسوب نمیشن.
آیا واقعاً سیدها از هاپلوگروپJ1-P58هستند پس چرا بعضی سیدها فاقد این هاپلوگروپ اند؟
آیا واقعاً سیدها از هاپلوگروپ J1-P58هستند پس چرا بعضی از سیدها فاقد از این هاپلوگروپ هستند
با درود بگویم که گروه J1 متعلق به اعراب وخاورمیانه هست و J2 متعلق به آسیای مرکزی ،ایران وترکیه هست و هر دو با یک جهش ژنتیکی از هاپلو گروه ل حدود۴۰۰۰۰ سال پیش جدا شدند و در ضمن گروه ل حدود ۴۵۰۰۰ سال پیش از گروه IJ در هندوستان جدا شدند وبه طرف غرب مهاجرت کردند وبا این تفاوت که جمعیتشان از تمام گروههای قبلی (C,E,G)که به ایران وارد شده بودند بیشتر شده بود.آنها دومین گروه هندو ایرانی بودند که وارد فلات ایران شدند بعد از گروه G .
گروه E اولین گروهی بودند که از غرب ایران وارد فلات ایران شدند وقبل از گروه J.
گروه C هم بعداز عبور از تنگه هرمز به ایران وارد شد وبه آسیای مرگزی رفت.
گروه ژنتیکی J به همراه دو زیر شاخه اش بزرگترین گروه ژنتیکی در ایران هستند (از لحاظ جمعیت)وگروه ژنتیکی هندواروپایی R دومین گروه ژنتیکی ایران هست که حدود ۴۰۰۰ سال پیش به فلات ایران وارد شدند.
در ضمن نا گفته نماند هیچ قوم یا ملیتی در دنیا از یک گروه ژنتیکی تشکیل نشده است حتی قومهای ایران مثل کردها،لرها،ترکها همه از ایلها وطایفه ها مختلف ودر واقع گروههای مختلف ژنتیکی تشکیل شده اند وحتی در چند ایل وطایفه مشترک هستند و باهم وصلت کرده اند برای مثال لرها از چهار ایل بزرگ تشکیل شده اند که یکی نزدیکی به مادها دارد(گروه R) ویکی دیگر بختیاریها که اکثرا” از گروه J هستند ودر یکی از ایلها با کردها همگروه هستند.
خلاصه مطلب به اینست که که انسانیت افتخار مشترک همه انسانها هست ونه بخاطر روشنتر بودن رنگ چشم،مو،وپوست انسانها.درد ما ایرانیها را باید در جای دیگری جستجو کرد نه در اختلافات قومی.من خودم دارای گروه ژنتیکی E هستم پدر جدم که تاتی زبان بوده در روستایی در غرب ایران بدنیا آمده که بقاهای آتشکده ۳۰۰۰ ساله در ان وجود دارد و من با همسرم که مادر بزرگش از عربهای خوزستان هست در کمال خوشی وعشق و محبت زندگی میکنیم بدون اینکه قوم و ملیت بزای ما مهم باشد.
درود بر شما
نمیشه گفت مطلقا J1 متعلق به اعراب و خاورمیانه و J2 اسیای مرکزی هستند؛ درسته که J1 در اعراب خیلی بیشتر است اما در ایرانی های غیر عرب هم این هاپلوگروپ وجود دارد. همینطور J2 هم محدود به اسیای مرکزی نیست، J2 در ایران بسیار فراوانه، همینطور گرجستان، قفقاز و ….
جد هاپلوگروپ L یک هاپلوگروپ جدا از IJ است که در شمال غربی هندوستان شکل گرفته.
در مورد هاپلوگروپ R، غربی هایی هستند که ادعا دارند این گروه هندواروپایی است اما سند دقیقی برای اثبات ان وجود نداره؛ بنابراین بهتره صرفا از عبارت هاپلوگروه R استفاده کنیم.
همینطور در خصوص فراوان ترین هاپلوگروه، بعد از هاپلوگروپ J، هاپلوگروه پدری R، فراوان ترین هاپلوگروه پدری در ایران هستند و عبارت گروه ژنتیکی اشتباه است.
خوشحالیم که نظرتون رو با ما در میان گذاشتید؛ همینطور مایلیم اگر اماکنش هست، منبع صحبت های شما رو بدونیم.
با افتخار اصالتا لر هستم.
از سمت پدر متعلق به هاپلوگروپ J2a1a2 (که زیر شاخه ای از J2a-L26 هست) می باشم و از سمت مادر به هاپلوگروپ H2a2a تعلق دارم.
همانطور که نوشته شد غالب مردم پارسی متعلق به هاپلوگروپ J2-M172 و خصوصا زیرشاخه های J2a می باشند.
علم اگر در ثریا باشد مردانی از سرزمین پارس به آن دست خواهند یافت
طبق نتیجه ازمایش ژنتیکم، هاپلوگروپ من j2ئه
لازمه اطلاعات بیشتری ازشون باشه
سلام سمیح عزیز
حتما؛ سعی میکنیم مطالب بیشتری در این مورد منتشر کنیم.
عکس گذاشته شده در سایت اشتباهه،ایران مناطق شرقیش R1a و غربیش J2 است،لطفا تصحیح کنید،j1 عربی در ایران کم است
سلام سیاوش عزیز
حتما مجددا بررسی می کنیم؛ ممنون از شما
درود مجدد سمیح عزیز
محتوای هاپلوگروپ j2 مدتیه منتشر شده؛ اگر مایل بودید میتونید از طریق لینک مطالعه کنید.
فقط یکپانترک با IQ پایین،خود را با هاپلوگروپ J2 که ریشه در اعراب و خاورمیانه دارد،با ترکمنهای سیبریایی تبار همنژاد می داند